CASE

HRM Tool voor Wageningen universiteit

“De samenwerking met Digitpaint verloopt al jaren op een prettige manier. Betrokkenheid, professionaliteit, vertrouwen, eerlijkheid en gedrevenheid zijn kenmerken die onze samenwerking al jaren de boventoon voeren. Digitpaint levert altijd meer dan er wordt gevraagd en het meedenken met ons als klant zit in hun DNA.”

Haico Minkhorst - WUR

Als een goede werkgever wil je je werknemers zoveel mogelijk ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Wageningen Economic Research, een onderzoeksinstuut van Wageningen University & Research, vroeg ons daarom een tool te ontwikkelen die daarbij helpt.

We ontwikkelden de loopbaanpadenselector. Een slimme tool waarbij je als werknemer je eigen kwaliteiten en die van collega’s in kaart kan brengen.

De tool helpt niet alleen om inzicht te geven, maar voorziet een werknemer ook van persoonlijke loopbaanadviezen op basis van zijn eigen kwaliteiten en motivatie.

We maakten de tool ook als progressive web app (PWA) beschikbaar. Met een PWA krijgt een website dezelfde mogelijkheden als een native app: offline beschikbaarheid, een ‘add to homescreen’ knop, maar ook de mogelijkheid om push notificaties te sturen.

Zo krijg je als gebruiker een push-notificatie als een collega een rating over jou heeft ingevuld. 

HRM Tool mensen

Een belangrijk aandachtspunt bij deze tool was de vertrouwelijkheid van de gegevens. Gelukkig hebben we hier in de ontwerpfase al rekening mee kunnen houden. Zo werken we ook het liefst: privacy by design.

USER centric solutions

Usable

Werknemers van de WUR kunnen door middel van Single Sign On (SSO) gewoon met hun WUR-account inloggen bij de HRM tool. Hierdoor is de tool makkelijk en snel te gebruiken, zonder dat je een nieuw account hoeft aan te maken.

Daarnaast geeft het dashboard van de tool de werknemer een handig overzicht van zijn eigen beoordelingen, die van anderen en de relatie tot elkaar.

Secure

Inloggen met SSO (Single Sign On) is belangrijk voor de security, dit zorgt ervoor dat het inlogsysteem van de WUR wordt gebruikt en daarmee dus dit niveau van security heeft.

In de tool zelf hebben we meerdere checks ingebouwd om gebruikersdata alleen beschikbaar te maken voor de gebruikers zelf of wie zij hier toestemming voor hebben gegeven.

Engaging

In de tool is het mogelijk beoordelingen te geven aan anderen en je eigen beoordeling te delen. Deze interactie tussen gebruikers zorgt ervoor dat gebruikers terug komen om hun beoordelingen bij te werken en zo engaged blijven.

Relevant

Deze tool is relevant omdat het inzicht geeft in je functioneren. Het brengt de kwaliteiten van jou en je collega’s in kaart en helpt je om je verder te ontwikkelen in je carrière.

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacyverklaring.