CASE

113 VraagMaar e-learning platform

“Prettig aan werken met Digitpaint is dat zij in staat zijn om in de volle breedte mee te denken, betrokken zijn, en ook planning en budget goed in de gaten houden. In de projecten die wij met hen gedaan hebben, ervaarden wij hen eerder als collega’s dan als leveranciers”

Anouk Romers - 113

Als vertrouwde IT partner van 113 suïcidepreventie hebben we als onderdeel van de “Vraag Maar” campagne een geavanceerd maatwerk e-learning platform ontwikkeld.

De online training is bedoeld om de volgende generatie “gatekeepers” op te leiden. Mensen die een wakend oog kunnen houden en daarmee vroegtijdig signalen van suïcidale kunnen herkennen en hulp bieden.

De opdracht was om zo veel mogelijk een fysieke trainingservaring te kunnen nabootsen in een digitale omgeving. Om dit te bewerkstelligen hebben we bijvoorbeeld een volledig interactieve video ontwikkeld. De trainee kan hiermee zelf op cruciale plekken in de video bepalen hoe het gesprek verloopt en de uitkomst beïnvloeden.

Omdat de volledige scope nog niet geheel vast stond bij het begin van dit project, hebben we in meerdere korte sprints van 2 weken gewerkt volgens de SCRUM methodologie. Digitpaint was verantwoordelijk voor het volledige development traject.

Technieken

react logo
django logo
wagtail logo

We gebruikten een techniek stack die garandeert dat dit project toekomstvast blijft. Voor de front-end gebruikten we het populaire React framework. Naast soepele transities en een naadloze gebruikservaring heeft het project hiermee ook een volledige Object Oriented structuur. Dit zorgt voor uitstekende maintainability en expandability.

Voor de back-end kozen we voor een Python-Django setup met het Wagtail content management systeem. 

USER centric solutions

Usable

Nog voordat we begonnen met het ontwikkelen van de 113 e-learningmodule, zijn we met gebruikers om de tafel gaan zitten. Zo hebben we vroegtijdig een aantal belangrijke valkuilen kunnen ontwijken en hebben we de e-learningmodule zo gebruiksvriendelijk mogelijk kunnen maken.

Secure

Bij 113 zelfmoordpreventie is de veiligheid van haar gegevens en privacy van haar gebruikers uiteraard van het grootste belang. De architectuur en ontwikkeling rondom veiligheid en privacy zijn dan ook een groot onderdeel geweest van dit project. Secure by design.

Engaging

We hebben samen met onze partners 113, Animaak (animatie) en Popcornstories (videoproductie) een platform neergezet waar gebruikers een training en bijbehorende emoties ook echt kunnen beleven.

Relevant

De e-learningmodule is een enorm relevante toevoeging voor de zelfmoordpreventie van 113. Dit blijkt wel uit het feit dat de cursus inmiddels door duizenden gebruikers door heel Nederland wordt gebruikt en aanbevolen.

Om de gebruikerservaring op de site te verbeteren en de website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Meer informatie hierover? Bekijk ons privacyverklaring.