BackLogic

Bringing logic to your backlog

BackLogic ondersteunt Agile development en is gericht op het vergroten van efficiency

Het viel ons op dat backlogs vaak onoverzichtelijk zijn en onvoldoende aangeven WAAROM bepaalde functionaliteit ontwikkeld zou moeten worden en voor wie precies. Dat maakt het moeilijk om de ontwikkeling op het leveren van de meeste waarde in de kortst mogelijke tijd te richten. Zo mist de ontwikkeling zijn doel. Relevantie is een belangrijke pijler in ons werk en we gingen op zoek naar een oplossing. Dit leidde uiteindelijk tot de ontwikkeling van een nieuwe methodologie en de behoefte om die te ondersteunen met een tool. BackLogic is inmiddels bewezen als methode en als tool inzetbaar om het Agile proces te ondersteunen.

BackLogic biedt structuur, overzicht en inzicht. Is de ontwikkeling gericht op de juiste zaken en wat is het effect ervan?
  • Linkt development aan business (BizDevOps) en begint vanuit het modelleren van de business
  • Helpt complete user stories te schrijven (inclusief wie, wat en waarom)
  • Biedt heldere overzichten die helpen de juiste prioriteiten te stellen, gericht op de ontwikkeling van de meeste waarde in de kortst mogelijk tijd
  • Integreert met Jira.

Bedrijven die hun slagkracht en agility willen vergroten zijn geneigd op zoek te gaan naar meer developers. In plaats daarvan is het beter eerst te kijken naar de efficiency van het huidige team. Los van het feit dat goede developers moeilijk te vinden zijn, leidt vergroting van het team al snel tot verlies van agility door problemen met het schalen van agile projectmanagement methoden. Ondertussen gaat veel energie verloren in bestaande teams door een gebrek aan overzicht en inzicht, miscommunicatie en cultuurverschillen in de innovatieketen. BackLogic helpt dit te voorkomen en draagt zo bij aan vergroting van ontwikkelkracht met behoud van agility.

 
Nieuwsgierig geworden? Bekijk onze teaser en vraag vandaag nog een demo aan.

Vraag een demo aan